Om Linda

Jag heter Linda Andersson Burström och arbetar idag som låtskrivare, sångerska och musiklärare på Sundsvalls kulturskola.

Jag föddes den 3 januari 1978 i Sundsvall.  Redan som litet barn älskade jag att sjunga och hitta på egna låtar.  På min fritid var jag med i olika barnkörer och jag spelade piano i musikskolan.

När det var dags att välja gymnasieutbildning valde jag att gå på det musikestetiska programmet och det var där som mitt musikintresse föddes på allvar.  Jag visste att jag ville arbeta med musik på något sätt, men hade ännu inte kommit på hur.

Några år senare, med lite olika utbildningar och kurser inom musik och kultur i bagaget, sökte jag till musikhögskolan i Göteborg där jag utbildade mig till musiklärare med inriktning rytmik och sång.

Efter att jag avslutat utbildningen på musikhögskolan stannade jag kvar i Göteborg och arbetade som låtskrivare och sångerska i kombination med musiklärararbete på gymnasiet och Kulturskolan.

När mina egna barn föddes kom en stark längtan tillbaka till rötterna och sedan sex år tillbaka bor jag och min familj i min barndomsstad Sundsvall. Här arbetar jag som sång och pianolärare på Sundsvalls kulturskola och som låtskrivare och sångerska i min egen verksamhet.
/Linda Andersson Burström